O pasjem portalu Smrček.si! –>

 

O pasjem portalu Smrček.si!

 

cropped-smrcek.si-logo-512x512.png O NAS

Spletni portal Smrček.si je bil ustanovljen leta 2013, z namenom, da obširno, natančno in kvalitetno z lastnimi prispevki predstavi raznoliki svet psov. Baza besedil, opisov in informacij se ves čas dopolnjuje, nadgrajuje in ažurira.

V okviru spletnega portala Smrček.si so umeščeni socialno omrežje, spletni oglasnik in obsežne informacije o psih. Vsem področjem je skupno, da z raznovrstnimi informacijami nudijo podporo tako lastnikom/skrbnikom psov, kakor tudi ljubiteljem psov, vzrediteljem, članom različnih društev in organizacij, pravzaprav vsem zainteresiranim javnostim, ki jih navdušuje svet psov.

Spletni portal s podrobnimi, lastnimi opisi priznanih, nepriznanih, redkih, ogroženih in izumrlih pasem psov, fotografijami in video posnetki, obvestili, predstavitvami posameznih kinoloških dejavnosti, obširno bazo člankov oziroma besedil, ki obravnavajo različne teme, povezane s psi, vedno znova nadgrajuje in dopolnjuje koristne informacije in podatke, ki izobražujejo, predstavljajo in informirajo vse, ki imajo radi pse.

Osnovno načelo spletnega portala Smrček.si je, da vsak uporabnik najde kvalitetno in preverjeno informacijo, ki jo potrebuje v določenem trenutku.

Spletni portal Smrček.si je ustvaril edinstveno socialno omrežje, sestavljeno iz posameznih skupin. Posamezne skupine, ki tvorijo socialno omrežje so: Pasji prijatelji; Društva; Pasje šole, sprehajalci, varstvo; Pasji saloni; Psom prijazni; Trgovine; Vzreditelji; Veterinarji; Zavetišča. Socialno omrežje omogoča izmenjavo mnenj, komentarjev, postavljanje vprašanj strokovnjakom posameznih področij, sklepanje novih prijateljstev, pošiljanje sporočil.

Na spletnem portalu Smrček.si je omogočeno brezplačno oglaševanje v rubrikah Vzreditelji, Odrasli psi in legla (prodam, podarim), Pasja oprema, Izgubljeni kužki, Najdeni kužki, Veterinarske ambulante, Pasje šole – ostale pasje dejavnosti, Pasji saloni, Trgovine za male živali, Psom prijazni lokali, Zavetišča za živali, Društva za zaščito živali, Pasji fotografi, Pasji parki, sprehajališča, igrišča, poligoni. Po opravljeni predhodni registraciji lahko vsakdo, ki ponuja storitev v okviru naštetih rubrik, samostojno odda oglas.

Rubrika Dogodki predstavlja mnogo informacij o izobraževanju, mali šoli, predavanjih, usposabljanju, preizkušnjah (delovna, uporabnostna in vzrejna preizkušnja), tečajih, tekmovanjih in telesnem ocenjevanju namenjenih psom, njihovim lastnikom/skrbnikom, tekmovalcem, vzrediteljem, članom različnih kinoloških društev in drugih organizacij.

V rubriki Razstave so predstavljeni urniki državnih, mednarodnih in specialnih pasjih razstav po posameznih mesecih tekočega koledarskega leta.

Najobsežnejši opis pasem psov je predstavljen v rubriki Fci pasme psov in obsega kar 346 opisov posameznih pasem, katerih standard priznava mednarodna kinološka organizacija FCI.

Na spletnem portalu so poleg opisov FCI pasem psov, zbrani tudi naslednji opisi pasem psov: pasme psov, ki jih priznavajo druge svetovne kinološke organizacijah (po FCI nepriznane pasme), redke pasme, hibridne (designer) pasme in izumrle pasme psov. Poleg tega je dodan tudi register oziroma seznam 48 kinoloških organizacij, zbranih iz celega sveta. Spletni portal skupaj predstavlja več kot 460 različnih pasem psov.

V rubriki Splošno o psih je zbranih celo vrsto poučnih in zanimivih vsebin, ki ponujajo zelo raznolike informacije v zvezi s psi.

Nasveti pred nakupom psa podajajo zbir pomembnih podatkov, s katerimi se mora seznaniti vsak, ki se odloča o nakupu ali posvojitvi psa.

Vsekakor so zelo pomembne tudi teme, kot so zdravje psov, prehrana psov ter vzgoja in socializacija, zato jim spletni portal namenja veliko svoje pozornosti. Teme se ves čas dopolnjujejo z novimi izsledki in sledijo različnim uveljavljenim pristopom, ki prinašajo dodano vrednost.

Kategorija Pasji imenik vsebuje naslednje sezname s podatki: Pasje šole in varstvo, Zavetišča, Psom prijazni, Pasji salon, Društva, Pasji parki, Pasji fotografi, Trgovine, Veterinarji, Vzreditelji/psarne in Razno. Uporabniki si v seznamih lahko poiščejo različne informacije, poleg tega pa tudi vpišejo svoje dejavnosti s posameznega področja.

V razpredelku Mali oglasi, so zbrani oglasi o odraslih psih, mladičkih, predvidenih leglih, pasji opremi, izgubljenih in najdenih psi te ostalih stvareh, povezanih s psi.

 

Obvestilo: Če je katerakoli slika oz. fotografija na pasjem portalu Smrcek.si vaše avtorsko delo, nam prosimo pošljite link do originala na vaši strani, ali pa nam sporočite, če želite, da jo odstranimo. V primeru, da nam pošljete povezavo do originala, bomo to povezavo objavili na našem pasjem portalu.Pridržujemo si pravico do možnosti napak pri vnosu podatkov. V primeru nepravilnosti nas prosimo obvestite. Hvala za razumevanje!

Kontakt