Smrček.si predstavlja pasjo fotografinjo Anjo Troha:

Sem Anja Troha, dijakinja 4. letnika Gimnazije Moste v Ljubljani
Stara sem osemnajst let, v svojem vsakdanu, pa ves čas niham med stvarnostjo in domišljijo, sanjami in realnostjo. Trudim se biti optimistična v vseh trenutkih in življenje sprejemati odprto, veselo in vsak trenutek izkoristiti za planiranje novih potovanj in postavljanje novih ciljev.
Poleg odkrivanja novih in novih meja fotografije, ki je del mojega življenja že od malih nog, ko sem prvič v rokah držala fotoaparat, me zanima tudi kinologija, preživljanje časa s prijatelji, v naravi, spoznavanje novih držav, kultur in tkanja novih prijateljstev povsod po svetu.

Moje življenje je bilo že od rojstva polno živalskih prijateljev, zato so le-ti postali moj prvi in glavni motiv fotografiranja.

Leta 2006 se nam je pridružila psička Luna, posvojena iz zavetišča in takrat sem se s fotografijo začela ukvarjati bolj zavestno. Seznanila sem se z zrcalno refleksnim fotoaparatom, takratnim Canonom EOS 300d.
Kasneje leta 2010 je v moje življenje stopila Vicky, psička pasme borderski ovčar, skotena v psarni Doggone Borders v Belgiji, kar je bila moja dolgoletna želja. Z njeno pomočjo, njenimi zahtevami po pozornosti in vso odgovornostjo, ki jo je za seboj potegnila skrb zanjo, sem naredila korak naprej v odraščanju, kar se pozna tudi pri mojih fotografijah in dejstvu, da sem k svojemu ustvarjanju dodala še izdelavo videoposnetkov. Produkcijo imenujem ‘JollyVicky production’, izhaja pa iz Vicky-jinega rodovniškega imena.

Temu je sledila večja prepoznavnost, slike so zaokrožile po internetu, posledica tega pa je bila udeležba na razstavah. Najpomembnejše je bilo sodelovanje na razstavi ‘Mladi v naravi’, ki se je odvijala v okviru Svetovne skavtske konference, avgusta 2014. Fotografije bodo spomladi 2015 ponovno razstavljene v Jakopičevem sprehajališču v Ljubljani.

Leta 2012 sem podpisala pogodbo z enim izmed partnerjev Youtuba (Viral Spiral), kar je pripomoglo k moji Youtube prepoznavnosti. Trenutno si je moje posnetke ogledalo že preko milijon ljudi. Moja najpomembnejša projekta do sedaj sta bila videa ‘She’s so lovely’ in ‘Life is better with you’, katerih glavna zvezda je seveda Vicky.

26. septembra letos je Vicky postala mamica sedmim pasjim Huligančkom, rojenih v psarni Doggone Jolly’s.  S ciljem vzrediti stabilne, vsestransko uporabne pse, ki bodo uživali s svojimi lastniki ob vseh dejavnostih in različnih pasjih športih – od agility-ja, dogfrisbee-ja, poslušnosti, do dogdancinga in paše ovac, sem  se povzpela v svetu kinologije in se v preteklih nekaj mesecih resnično veliko naučila.

Ker pa je zastavljanje ciljev v življenju ključnega pomena, je tu nekaj mojih: nabrati čim več izkušenj na področju fotografije in kinematografije, se udeležiti kakšnega tečaja, sodelovati v video projektih z bolj profesionalnimi na tem področju in se tako učiti. Želim si tudi mednarodnega sodelovanja, potovanj z organiziranimi tako imenovanimi photoshootingi in da bi moj hobi nekoč postal del moje kariere.
Ker pa si življenja brez Vicky ne predstavljam in so vse aktivnosti v njeni družbi toliko bolj zabavne, si želim, da bi bila moja borderka z menoj pri vseh velikih projektih, potovanjih in drugih doživetjih v prihodnosti. Njen karakter resnično ne bi mogel biti primernejši za sobivanje in konstantno sodelovanje z ljudmi, kar naju je navdihnilo, da se bova v letu 2015 vključili v program za terapevtski par.

Prav tako si želim nadaljevati kinološko pot, tako v agilityju kot v vzreji meni popolnega borderskega ovčarja. Zato vestno spremljam razvoj naših Huliganov in upam, da se bodo, kot njihova starša, razvili v stabilne, zdrave in sposobne pse, seveda v kombinaciji s primerno vzgojo in treningom.

Dolgoročni cilj pa je nekoč v prihodnosti ustvariti svoje podjetje in ovekovečiti nepozabne trenutke ter jih spremeniti v neskončno trajajoče spomine, ujete v fotografijah in videoposnetkih.
Življenje je polno presenečenj in spontanih izzivov, zato lahko le rečem,  da se nam v prihodnjem letu veliko obeta.

https://www.youtube.com/c/jollyvicky (Youtube:)
https://www.facebook.com/AnjaTrohaCaninePhotography (Stran s fotografijami na Facebooku:)
https://www.facebook.com/jollyvicky29 (Jolly Vicky (Vicky-jina stran na Facebooku):)
doggonejollys@gmail.com (Email:)