Rumeni smrček si – The Yellow Dog Project –>

 

Rumeni smrček si – The Yellow Dog Project

Nosim rumen trakec, prosim ne približuj se mi!

 

 

The Yellow Dog Project se je pričel na Švedskem 27. Junija 2012, ter se hitro razširil tudi v druge države – Norveška, Nemčija, Islandija, Italija, Slovaška, Nizozemska, Kanada in Amerika.

 

Kako se je projekt pričel?

Rumeni smrček si, oznaka z rumenim trakcomTara, pasja trenerka in sprehajalka psov iz Red Deera, Alberte je prišla do odlične ideje, o načinu, kako opozoriti druge o psu, ki potrebuje svoj “osebni prostor” pred drugimi psi oziroma ljudmi. Odločila se je, da ustvari projekt, ki ga je imenovala Yellow Dog Project. Kot vemo, obstaja kar nekaj razlogov, zakaj bi pes na povodcu potreboval varno distanco pred drugimi psi – zdravstvene ali vedenjske težave so seveda glavni razlogi, lahko pa obstajajo tudi kakšne druge težave pri psu, zato je pomembno, da se upošteva ter spoštuje želje skrbnika (lastnika) psa. Če vidimo rumeni trakec na povodcu, se psu ne približamo ter ne dovolimo svojemu kosmatinčku v njegovo bližino. Bodimo odgovorni ter spoštujmo želje skrbnika (lastnika) psa z rumenim trakcem, saj on najbolje pozna svojega kužka ter njegove potrebe!

Več o projektu The Yellow Dog –>

 

Skrbniki (lastniki) pozor!

Rumeni trakci so namenjeni za pse, ki potrebujejo svoj »osebni prostor« in ne za pse katerih skrbniki se bojijo kontakta z drugimi smrčki. Za prav vsakega psa je vzgoja in socializacija najpomembnejša stvar, za dobro, srečno ter kvalitetno življenje, ter spoznavanje drugih psov je pri psu tako kot pri nas spoznavanje drugih ljudi – nujno potrebno!

Več o vzgoji in socializaciji –>

 

“Rumeni smrček si” letak lahko najdete na naši Facebook strani!