Pasji frizeRaj, Tija Blagotinšek s.p.

ime in priimek Tija Blagotinšek
naslov
kraj 4220 Škofja Loka
Slovenia
gsm +38640855158
telefon
spletna stran

Pasji frizeRaj, Tija Blagotinšek s.p.


Že od malih sem nog obkrožena z živalmi, zato so mi zlezle pod kožo. Moja največja strast so psi, kot majhno deklico so me spremljali nemški ovčarji, ko pa je v družino prišla mala kosmata rešenka, sem vedela, da v prihodnosti želim delati s psi. Moj prvi korak je bil pred osmimi leti, ko sem se vpisala tečaj na Dunaju, kjer sem pridobila dva mednarodna certifikata za nego psov. Kmalu potem se je začel oblikovati moj mali raj, Pasji frizeRaj.

Znanje o negovanju je na prvem mestu
Negovanje kosmatincev ni le modna muha, ampak je eden pogojev za zdravo življenje in dobro počutje psa, in za to je potrebnega ogromno znanja. Sama se redno izobražujem in usposabljam na tem področju, za mano je kar nekaj izobraževanj o striženju, trimanju in pa tudi o sestavi kožuha ter dermakozmetologije. Sem tudi članica dveh svetovnih združenj pasjih frizerjev IGA – International Groomers Association in IPG – International Professional Groomers. Lani sem opravila tudi prvi certifikat IGA – Pure breed in se ob enem udeležila tudi tekmovanja v striženju. Takih dogodkov se izredno veselim, saj se vedno lahko naučiš kaj novega, k tem pa pripomore znanje groomerjev, ki so v samem svetovnem vrhu.

Sočutje in empatija sta me povezala tudi z društvom za zaščito živali, kjer sem bila kar nekaj časa aktivna članica. Trenutno sem dala prednost družini, možu in malemu sinčku. Ampak se bom v prihodnje, ko mi bo čas spet dopuščal, ponovno bolj aktivirala, saj vem, da moje znanje lahko pripomore k kakovostnejšemu in zdravemu življenju kosmatincev, katere so ljudje pustili na cedilu.

Negovan kuža, srečen kuža
Vsak kosmatinec potrebuje nego, naj bo to dolgodlaki ali pa kratkodlaki. Zmotno je mišljenje, da se z nakupom kratkodlakega psa izogneš negi. Če ne drugega, je potrebno redno kopanje in tudi krtačenje, saj se tem preprečimo prevelikemu izpadanju dlake, dolgodlaki psi pa zahtevajo vsakodnevno nego. Pred nakupom ali posvojitvijo se moramo pozanimati o tem, kakšno nego potrebuje pes in ali smo za to sposobni redno delati, da se ne prenaglimo. Z redno nego se izognemo marsikateri neprijetnosti, povezani z zdravjem in počutjem psa.