KONTINENTALNI BULDOG

(Continental Bulldog, Pickwick Bulldog, Swiss Bulldog)

 

 

KONTINENTALNI BULDOGPasme psov registrirane pri drugih organizacijah po svetu – FCI nepriznane pasme

Velikost: – samec meri od 42 do 46 cm
– samica meri od 25 do 30 kg
Teža: – samec od 35 do 40 kg
– samica od 22 do 27 kg
Življenjska doba: od 10 do 12 let

 

Zgodovina pasme

Njegova domovina je Švica. Angela Anghern je s pomočjo švicarske kinološke zveze pričela z vzrejo te pasme. Njen cilj je bil vzrediti novo vrsto buldoga, ki bi bil srednje velik in bi imel manj zdravstvenih težav. Pri vzreji je uporabila Angleškega buldoga in Starega angleškega buldoga. Prvo leglo se je skotilo leta 2001.

 

Opis pasme

Po obliki je Kontinentalni buldog srednje velik, čvrst, mišičast pes. Glava je velika in masivna, vrat kratek in močan, noge močne. Dlaka je kratka, gosta in gladka. Nekateri psi imajo podlanko, drugi so brez nje. Barva dlake: vse barve v kombinaciji s črno ali belo masko. Nega obsega redno krtačenje, brisanje z vlažno krpo in kopanje, kadar je nujno potrebno.

 

KONTINENTALNI BULDOG

Karakter pasme

Po naravi je Kontinentalni buldog inteligenten, vztrajen, ljubeč, močan, vzdržljiv, aktiven, gibčen, prilagodljiv, odločen, samozavesten, prijazen, pogumen, zvest, družaben. Na lastnika in družinske člane je zelo navezan.. Otroke ima zelo rad in uživa v igri z njimi. Do tujcev je zadržan. Ob primerni socializaciji se dobro razume z drugimi živalmi. Lastnik mora biti odločen, dosleden, prijazen, fizično aktiven, uporabljati mora pozitivno stimulacijo in imeti na razpolago dovolj prostega časa za druženje in ostale aktivnosti. Primerno bivalno okolje je stanovanje ali hiša z ograjenim vrtom. Psi, ki imajo podlanko lahko prebivajo v pesjaku. Potrebuje veliko gibanja (sprehodi, tek, igre) in druge fizične in umske dejavnosti.

 

Zdravje pasme

Pasma je zdrava in nima posebnih zdravstvenih težav.

 

Pasma je registrirana pri:

DRA (Dog Registry of America, Inc.)
CBCD (Continental Bulldog Club of Deutchland)
CBCS (Continental Bulldog Club of Switzerland)
FCI – postopek še teče (Leta 2011 je bila vložena vloga na FCI za priznanje pasme)