Hibrid Bichpoo –>

 

Bichpoo, Poochon, Little White Dog, Bichonpoo, Bichon-Poo, Bichoodle, Bezionpoo, Bichapoo, Bichipoo, Bichopoo, Bijonpoo, Bishonpoo, Bisonpoo

 

 

BichpooHibridne pasme psov – Designerske pasme psov

Velikost: od 15 do 30,5 cm
(lahko je zelo majhen (toy), majhen ali srednje velik, saj je velikost pogojena s tem, kateri od kodrov je bil uporabljen pri križanju)
Teža: od 2 do 7,5 kg
Življenjska doba: od 12 do 15 let

 

Zgodovina pasme

Njegova domovina so ZDA. Pasma je hibridna in je nastala s križanjem Kodrastega bišona in kodra. Pasma je bila verjetno vzrejena leta 1990. Nastopa v vlogi družinskega psa.

 

Opis pasme

Po obliki je Bichpoo čvrst, mišičast, skladno grajen pes. Oči so temne, smrček je lahko črn, rjav ali rožnat. V leglu je navadno od 4 do 6 mladičev. Dlaka je kratka, mehka, gosta, sijoča, lahko je valovita ali kodrasta. Barva dlake: bela, rjava, rdeča, marelična, krem, zlata, črna, modra, lahko tudi tribarvna. Dlaka je samočistilna. Nega obsega redno krtačenje in kopanje, če je nujno potrebno.

 

Bichpoo

Karakter pasme

Po naravi je Bichpoo inteligenten, učljiv, prijazen, zvest, igriv, šaljiv, aktiven, plemenit, vodljiv, ubogljiv, družaben, ljubeč, občutljiv, energičen, nežen, željan pozornosti, zaščitniški, čuvaj. Možne negativne lastnosti: pretirano lajanje ali cviljenje, destruktivno vedenje, anksioznost (tesnobnost), trmoglavost – povezano s preveliko osamljenostjo in neprimerno vzgojo. Osamljenost slabo prenaša. Na lastnika in družinske člane je zelo navezan. Otroke ima zelo rad. Do tujcev je prijazen. Odnos do drugih živali je dober. Priporočljiva je zgodnja socializacija. Lastnik mora biti spoštljiv, odločen, dosleden, prijazen, pri vzgoji mora uporabljati izključno pozitivno stimulacijo in imeti na razpolago dovolj prostega časa za druženje in ostale aktivnosti. Primerno bivalno okolje je stanovanje ali hiša z ograjenim vrtom. Potrebuje zmerno dnevno aktivnost (sprehodi, igre, trening) ter druge fizične in umske aktivnosti.

 

Zdravje pasme

Pasma je zdrava, možne so posamezne zdravstvene težave: vnetje oči in ušes, alergije.

 

Pasma je registrirana pri:

ACHC (American Canine Hybrid Club)
DDKC (Designer Dogs Kennel Club)
DRA (Dog Registry of America, Inc.)
IDCR (International Designer Canine Registry®)
DBR (Designer Breed Registry)