Hibrid Bolonoodle –>

 

Bolonoodle

 

 

BolonoodleHibridne pasme psov – Designerske pasme psov

Velikost: ni določena
Teža: od 2,5 do 4 kg
Življenjska doba: od 10 do 13 let

 

Zgodovina pasme

Njegova domovina so ZDA. Pasma je hibridna in je nastala s križanjem Bolonjca in Miniaturnega kodra. Nastopa v vlogi družinskega psa. Pasma je maloštevilna in slabo poznana.

 

Opis pasme

Po obliki je Bolonoodle majhen, čvrst, skladno grajen pes. Dlaka je srednje dolga, mehka, svilnata, lahko valovita ali kodrasta. Barva dlake: različne barve in barvni odtenki. Nega obsega redno krtačenje in kopanje po potrebi.

 

Bolonoodle

Karakter pasme

Po naravi je Bolonoodle inteligenten, učljiv, ljubeč, zvest, pozoren, prijazen, vodljiv, ubogljiv, družaben, željan pozornosti in pohvale, nežen, občutljiv. Osamljenost slabo prenaša. Na lastnika in družinske člane je zelo navezan. Otroke ima zelo rad. Do tujcev je prijazen. Odnos do drugih živali je dober. Lastnik mora biti spoštljiv, odločen, dosleden, prijazen, pri vzgoji mora uporabljati izključno pozitivno stimulacijo in imeti na razpolago dovolj prostega časa za druženje in ostale aktivnosti. Primerno bivalno okolje je stanovanje ali hiša z ograjenim vrtom. Potrebuje zmerno dnevno aktivnost (sprehodi, igre, trening) ter druge fizične in umske aktivnosti.

 

Zdravje pasme

Pasma je zdrava in nima posebnih zdravstvenih težav.

 

Pasma je registrirana pri:

ACHC (American Canine Hybrid Club)
DDKC (Designer Dogs Kennel Club)
DRA (Dog Registry of America, Inc.)
IDCR (International Designer Canine Registry®)
DBR (Designer Breed Registry)