Pozor, vroči pasji dnevi so tu –>

Pozor, vroči pasji dnevi so tu!

 

Vroči pasji dnevi so tu, Pozor!Pred vrati so vroči dnevi, zato se zdi smiselno opozoriti na nekaj dejstev, ki lahko olajšajo življenje naših smrčkov.

Najpomembnejše je, da ima pes (ne glede na vreme) ves čas na razpolago vodo. Voda mora biti sveža in čista, zato jo moramo zamenjati večkrat na dan. Najbolje je, da nam preide v navado pogosto preverjanje, kakšno je stanje v skodelici.

Prehrana je v toplem obdobju ravno tako pomembna. Obroki naj bodo manjši, saj se hrana hitro kvari in manj kalorični. V primeru, da pes kakšen dan nima apetita, se ni potrebno vznemirjati in ga siliti s hrano. Sam najbolje ve, kdaj je lačen.

Zagotovimo psu možnost, da ob vročih dneh počiva v senci. Ravno tako je priporočljivo, da zmanjšamo dnevne aktivnosti in jih prilagodimo vremenskim razmeram. Primerno je, da potekajo zjutraj in proti večeru, ko ni več tako vroče. Dejstvo je, da se pes v primerjavi s človekom manj poti in posledično težje ohlaja. Poskrbimo za primeren kotiček, kamor se lahko umakne pred napori, ki jih prinaša vročina. Nikakor ne puščajte psa v avtomobilu, četudi za kratek čas in ob odprtem oknu, saj lahko doživi vročinski šok ali druge težave. Premislite tudi, ali je primerno, da se vam pes pridruži na potovanju in upoštevajte vse težave povezane s tem. Morda je bolj smiselno, da v času dopusta poskrbite za primerno varstvo vašega ljubljenčka.

Več o dopustovanju s psom –>

 

Vroči pasji dnevi so tu, S psom na morjePreden se odpravite na dopust, je psa priporočljivo zaščititi pred Dirofilariozo (srčno glisto), boleznijo, ki jo povzročajo komarji. Bolezen je za psa lahko smrtno nevarna!

Več o srčni glisti –>

 

Zraven srčne gliste pa obstaja še kar nekaj neprijetnosti, ki lahko v toplih dneh doletijo našega štirinožnega prijatelja, zato je potrebno opozoriti tudi ne le-te.

Več o neprijetnostih, ki nas čakajo v toplih dneh –>

 

Želimo vam prijetno in brezskrbno poletje.