WHIPPET – MALI ANGLEŠKI HRT

10. FCI skupina – Hrti

naziv psarne Tenderline whippets
ime in priimek Julija Karlatec
naslov Zrkovska cesta 72
kraj 2000 Maribor
Slovenija
gsm +38631369777
telefon

Tenderline whippets


Whippet ali mali angleški hrt je srednje velik hrt, ki s svojo eleganco, mišično močjo, nežnostjo in gracioznim gibanjem človeku hitro zleze pod kožo.
Whippet je odličen spremljevalec, zelo vodljiv na povodcu, družabnik, primeren za bivanje v stanovanju ali hiši, predvsem v bližini ljudi, ki ga obkrožajo. Je močno navezan na družinske člane, zelo prijazen do otrok, tudi najmlajših, ima zelo visok prag tolerance in je zelo nežen. Predvsem pa je zelo čist in povsem brez vonja.
Izredno se prilagaja navadam svojih ljudi, ki ga obkrožajo, obožuje sproščeno tekanje, ki mu ga omogoča njegova elegantna in športna linija telesa.
Zanimivo pri whippetih je to, da so zunaj zelo aktivni, lahko tečejo z vami uro ali dve, v stanovanju pa se prelevijo skoraj v mačke. V stanovanju so zelo mirni, skoraj ne lajajo in zelo leni.
Vsi naši whippeti živijo z nami kot družinski člani in nas spremljajo na počitnicah, potovanjih in izletih.
Velik poudarek dajemo socializaciji mladičkov v najzgodnejšem obdobju; navajanje na sobno čistočo, hoja ob prometni cesti, vožnja z avtom, sprehod na povodcu, družbo večjih psov, igranje z otroki, zvok sesalca, hrup in začetna vzgoja.